Възрастна жена от Видин е починала, докато чака да пристигне линейка. Спешният център в града имал технически проблем и се наложило да рестартират компютъра, на който получават сигнали, разказа Нова тв.

Според близките ѝ и колегите на починалата спешният екип е пристигнал след 35 минути, според центъра закъснението е било по-кратко. За жената, на която й прилошало на излизане от работа, закъснението е било фатално.

Колегите на припадналата жена веднага се обадили на телефон 112 и повикали внучката й Диана Маринова. Тя пристигнала за 5 минути, а Димитринка все още била жива.

„Втори път, докато аз пристигна, те са се обадили на 112. На 16-атата минута аз звънях трети път на 112. Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, твърди Диана Маринова. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба ѝ.

Колежки на 69-годишната Димитринка, която работела като шивачка, казват, че общо четири пъти общо са звънели на спешния телефон. Внучката на починалата жена е категорична, че ще търси правата си по съдебен път. Твърди, че пристигналите на място полицаи също установили, че линейката се е забавила с 35 минути.

 

Източник: OFFNews