Задържаха мъжа, за когото се предполага, че е вилнелият в столичната болница „Св. Анна”, съобщи Нова телевизия. Той е на 50 години и се казва Здравко Инджов. След нападението успял да избяга и беше обявен за общодържавно издирване.

В петък по обяд Инджов сам дойде пред лечебното заведение. Твърди, че е бивш полицай и, че не е посягал на никого. Казва, че сестрите не му давали да пуши в отделението. Според него една от тях се е свила сама в ъгъл на стаята, без той да я е удрял.

В нощта срещу петък лекари в болница „Св. Анна“ в София станаха обект на брутална агресия. Около 4 ч. в Клиниката по хирургия е извикан за консултация лекар от КАИЛ на болницата. Консултацията се е налагала заради лечението на тежко болен пациент.

В това време друг пациент, приет за планова операция, започнал да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиниката по хирургия. Той удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, оплакаха се от лечебното заведение.

Размахвал и белезници и заплашвал с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, за да попречи на видеозаснемането. Счупил и врата на клиниката. Удрял е главата на едната от лекарките в стената.