77-годишня Коста Янков намери смъртта си по време на поклоннически преход до Рилския манастир. Тялото на мъжа беше открито между две радомирски села, а вчера стана ясно, че той е бил убит.

Първоначално разследващите решили, че най-вероятно възрастният мъж е загинал при пътен инцидент, съобщава Нова телевизия. По-късно станало ясно обаче, че нараняванията по тялото на бай Коста са от физическо насилие.

По няколко версии работят разследващите за убийството на възрастния мъж. В събота поклонническата група е стигнала село Дрен.

Местните хора посрещат шествието тържествено. Коста Янков обаче не бил с групата в момента, в който тя пристигнала в Дрен. Обикновено той изоставал заради проблеми с очите.

Придвижвал се успоредно, но по асфалтови пътища. И когато в съботния ден останал в Долна Диканя уверил останалите, че знае откъде да мине и как да стигне до Дрен.

„Не личеше, че има проблем със зрението, въпреки че трудно различаваше хора от близко разстояние", обясни кметът на град Българово - Йордан Йорданов.

„Той имаше къща в Българово, но отиде да живее в землището на друго място. Той не е конфликтна личност, беше позитивен човек”, обяснява кметът. Пред Нова телевизия Йорданов на няколко пъти опроверга появилата се вчера информация, че Коста Янокв е бил агресивен.

От полицията изключват вероятността убийството да е извършено от друг човек от поклонническата група. Мъжът не е носил пари в себе си. Разследването продължава.