Мъж е убит с нож във влака Пловдив-София тази сутрин, издирва се жена за престъплението, съобщават от МВР. Началникът на композицията се обадил в полицията малко преди 8 часа и спрял влака до Вакарел, съобщава Dnes.bg.

Изпратени са полицаи от Ихтиман и лекари. 50-годишният мъж е направил кръвоизлив и е починал в 8:33 часа в линейката, на метри от болница "Света Анна" в София. Оказало се, че по време на пътуването мъжът се скарал с друг пътник, който го пробол с нож.

От БДЖ коментираха случая, че международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява в гара Вакарел от 08:01 ч. поради възникнала саморазправа между пътници.

Към момента в композицията се извършват оглед и следствени действия от компетентните служби, което не позволява влакът да продължи своето пътуване, пише националният ни превозвач.

Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътника като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 09:12 ч., допълват от БДЖ.