Около обед такси отне предимството на движещия се със скутер по пътя врачани

 

Такси на варненската фирма „Престиж“ уби на място моторист на оживения булевард „Васил Кънчов“ във Враца. Шофьорът на таксито е излизал от газстанцията и е правел обратен ляв завой, пресичайки в нарушение двойна непрекъсната линия, разкри BulNews.bg.

Tаксито е отнело предимството на моторист с „Пиаджо“, последвал зверски удар. Мотоциклетистът е загинал на място. Инцидентът станал около 15 часа, булевардът е затворен и двете посоки.

Току-що стана ясно, че жертвата е 62-годишният Веско Джигера от Враца, който бе известен с това, че беше личен шофьор на Иван Тодоров-Доктора. Доктора бе застрелян през 2006 г. в София. Известният международен контрабандист на цигари Доктора се отърва 3 години по-рано при атентат на столичния булевард „Цариградско шосе“, когато бомба разкъса на парчета шофьора му Йордан Спасов, бивш служител на УБО, в брониран Мерцедес.

На тази дата Мерцедесът е трябвало да бъде управляван именно от Джигера, който по щастливо стечение на обстоятелствата се разменил със Спасов. След този случай врачани припомнят, че Джигера се е покрил в родния си град и водел улегнал начин на живот, работейки като шофьор на бетоновоз в строителна фирма „Корект“.

Макар и вече 62-годишен, Джигера не оставял стария си навик да шофира мотори. Днес той загина със скутер, след като оцеля при бомбен атентат.

 

 

Източник: https://fakti.bg/

Снимка: https://www.bulnews.bg/