В София малко преди 21 часа брутално е застрелян 51-годишният Веселин Стоименов. Убийството е станало близо близо до комплекс "Макси". Трупът още е на местопрестъплението, извършва се оглед. Около него са намерени седем гилзи. Фатален се е оказал изстрел в главата, съобщава 24 часа.

Убийството е станало във входа на блок 19 зад комплекс "Макси" на бул. "Симеоновско шосе".Затвореният жилищен комплекс "Макси" е блокиран, охраната не допуска никого да влезе.

По неофициална информация Стоименов е юристът, който е извършил ликвидацията на ВИС-2.  Строименов е отговарял за заведенията на бившата групировка по Черноморието в миналото. После е управлявал хотелите, останали от Георги Илиев -"Дюн", "Орел",  "Астория". Неговата фирма държала и лодките за разходки по Ропотамо.

В близост до мястото на убийството, в "Студентски град", е открит опожарен лек автомобил, който може да е свързан с разстрела, извършват се проверки за връзка между двете събития.

Убитият Стоименов от години работи като мениджър в хотелиерския бизнес в Слънчев бряг. Хотелският комплекс “Астория” и съседният “Дюн”, дискотека “Айсберг” и изграденият около нея базар са имотите в Слънчев бряг, които се свързват с името на Георги Илиев.  Стоименов е публично известната фигура в Слънчев бряг, която управлява имотите на “ВАИ холдинг”.След смъртта на боса на ВИС-2 Стоименов продължава да управлява хотелите.

В началото на новото хилядолетие, когато все още имаше парцели за продажба в комплекса, Стоименов се явяваше на търговете от името на фирми, свързани с живия по това време Георги Илиев.

Най-известният от имотите на Георги Илиев в Слънчев бряг е хотел “Дюн”. Красивата постройка на самия плаж се появи на мястото на някогашния соцресторант “Дюни”, приватизиран през 1999 г. от варненската “Ел би джей”.

Фирми, близки до някогашния ВИС, управляват на концесия Южния плаж и имат търговски обекти и заведения и в самия център на Слънчев бряг, изградени върху парцели, купени на търговете преди десетина години.