Кошмарен инцидент вдигна накрак спасителните отряди във Врачанския Балкан, съобщава местната агенция BulNews. Мъж е паднал в пропаст над бунгалата до почивната станция на АЕЦ „Козлодуй“ и най-вероятно е загинал.

По първоначална информация падналият е 38-годишният Светлин Димитров, познат в града като Хлебарката. Той бил на мястото с приятели и се занимавал с иманярство, когато пропаднал в дълбока около 85 метра пропаст. След инцидента те подали сигнал на тел. 112, показали къде е мястото и избягали.

По неофициална информация, Димитров първоначално е паднал на площадка, която е на дълбочина около 40 метра, след което тялото му се превъртяло и паднало още около 45 метра в пропастта.

В момента в района има екип от 12 служители на местната планинска служба, които обаче са скални катерачи. По тази причина в столицата се събира спасителен отряд от пещерняци, който има опит в изваждането на хора от пропасти. Веднага след това екипът ще бъде докаран от София.

Районът е трудно достъпен и акцията ще продължи най-малко 4-5 часа. Запознати коментират, че вероятността мъжът да е оцелял при падането е минимална, а дори да е имал признаци на живот, докато трае операцията на спасителните екипи, шансовете му стават нищожни. 

Районът е отцепен от полицията.