28-годишен мъж е задържан за нападение на 15-годишната Зорница Спасова в Перник. Инцидентът е от тази сутрин, а мъжът ще бъде обвинен в опит за убийство, пише "24 часа". Касапинът е задържан от полицията и в момента го разпитват.

Момичето вече е оперирано. То е дошло в съзнание след пълната упойка. Ученичката е настанена в Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Перник.

Във фейсбук е отправен зов за помощ към всички, които могат да дарят кръв за пострадалото момиче. То е в реанимация, се казва в поста по интернет и е необходимо да се дари кръв - независимо от това каква кръвна група са доброволците.

Познати на момичето коментираха трагедията в социалната мрежа, където вече тече акция за набиране на кръводарители. Според тях бивш приятел на девойката е извършил деянието, явно в момент на ярост или безсилие. Те коментират, че едва ли с нож трябва да се доказват и показват чувства или да се искат такива, предава zapernik.com.

Важно е момичето да се оправи по-бързо - тя е настанена в пернишката болница и няма пряка опасност за живота й - според медици.

Нападателят е 28-годишен мъж. Зверството станало тази сутрин, около 7.30 часа на Начална спирка. Момичето чакало автобус 16. Когато автобусът дошъл, озверелият мъж започнал да нанася удари с нож.

Момичето е наръгано над 10 пъти, говори се за 13 или 15 рани. Прободена е както в гърба, така и в корема. Момичето започнало да пищи за помощ. Шофьорът на автобуса махнал табелата и тръгнал да кара към болницата, но в този момент се появила линейка и полиция на място.