Пловдивският районен съд остави в ареста дрогирания шофьор, който катастрофира пред сградата на КАТ-Пловдив, съобщи БНТ.

Защитата на обвиняемия Александър Паталенски поиска от съда психиатрична експертиза, но такава беше отказана.

Няма доказателства, че 49-годишният мъж има психично заболяване, заявиха от прокуратурата.

Според обвинението има опасност Паталенски да се укрие, тъй като няма постоянна месторабота и устойчив адрес. Постоянният му адрес е в Пловдив, а настоящият в Перник.

Пред съда Паталенски се извини за постъпката си и каза, че в деня на произшествието е бил на лекарства и в любовна депресия.

В началото на седмицата Александър Паталенски сътвори истински екшън в опит да избяга, но се заби в бетоновите заграждения и бе измъкнат насила от колата, след като полицай разби с камък страничното стъкло и успя да го арестува. 

Оказа се, че освен дрогиран по време на инцидента, Паталенски е и рецидивист - „рекордьор“ по  нарушения на пътния закон, припомня БНР. Той има над 100 глоби, актове и фишове, както и присъди за шофиране след алкохол. При последния инцидент мъжът отново е бил с отнета книжка и в изпитателен срок по условна присъда  за употреба на алкохол зад волана. 

Към него в момента са повдигнати три обвинения, като в хода на досъдебното произвоство може да се добавят и още, заяви районният прокурор Атанас Илиев. 

Възможното наказание за всичко това е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда.