Семейство от Карнобат – мъж на 46 години и съпругата му на 37 са задържани за отвличане в Смолян съобщи БТА като се позовава на информация от прокуратурата.

Сигнал за отвличането е подаден тази сутрин от мъж, който е станал свидетел. Той видял, как съпрузите удрят жертвата си и я качват насила в автомобил „Мерцедес“. Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжна прокуратура-Смолян.

От прокуратурата посочиха, че до момента е установено, че пострадалата е на 45 години. Тя е излязла от дома си и се е движила по улицата. Пътят ѝ бил препречен от две лица - мъж и жена, семейство - 46-годишният А. Б. и 37-годишната  Д. Б. Двамата издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото, и насила я вкарали в лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от А.Б., след което колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян.  Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

А. Б. и Д. Б., които са от Карнобат, са задържани за срок до 24 часа. В момента се извършват действия по разследването. Разпитват се свидетели пред съдия в Окръжния съд в Смолян. Предстои да бъдат назначени експертизи.