Хеликоптер на военновъздушните сили се включи в гасенето на големия пожар в борова гора в района на община Твърдица. Опитът стихията да бъде овладяна продължи през цялата нощ.

Пожарът е обхванал над 600 декара и се разраства. Усилията днес ще бъдат насочени към неговото локализиране. Опасност за хората няма. Предполага се, че огънят е тръгнал от незаконно сметище.

„Продължава гасенето на пожара. Добрата новина е, че той стана низов. Днес е направена организация за средоточаване на повече сили и техника в района. Целта е трите основни огнища, които горят, да бъдат локализирани”, обясни комисар Владимир Демирев.

Според него най-критичен е източният участък на пожара. Той се намира между две дерета в гората и единственият шанс огънят да бъде локализира е чрез хеликоптера. На място са пристигнали военни от Сливен.

„На този етап не се очаква да обявим извънредно положение. Пожарът, в частта, която е по-близо до къщите, е ограничен. Цяла нощ екипи на пожарната са работили близо до къщите. На този етап няма пряка опасност за хората. Надяваме се с помощта на тежките машини да се ограничи пожара и да се започне ефективно гасене”, каза областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Източник: Нова телевизия