Има двама български граждани сред ранените при катастрофата край Къркларели (Лозенград), каза пред БТА генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

Единият е с леки наранявания, направен му е ядреномагнитен резонанс, след което е освободен за домашно лечение. Другият пострадал български гражданин е настанен в болница в момента, но е сравнително добре, посочи Димитров.

Катастрофата стана в 12:16 ч. вчера на десет километра от град Къркларели, на 50 километра от границата с България. Преобърнал се е автобус, в който е имало 14 души, единайсет души са били ранени, уточни той.

От пострадалите двама са тежко ранени, двама са със средни телесни наранявания, седем са с леки наранявания. Пристигнали са медицински екипи - общо девет превозни средства и 26 души медицински персонал, както и полицейски екипи, екипи на жандармерията и на пожарната, каза Димитров.

Ранените са приети в държавните болници в окръжния град Къркларели, както и в Бабаески и Люлебургас. След прегледите няколко от хората са били освободени, добави генералният ни консул в Одрин.

Източник: БТА