Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди на четирима полицаи, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът е от 8 януари и е станал в района на ж.к. „Дианабад“. Обвиняемият А.Ф. бил спрян за полицейска проверка. Униформените му поискали документи за самоличност, а той започнал да буйства. Извадил нож и порязал ръцете на трима от полицаите, които опитали да го усмирят.

След това ударил с глава полицейски инспектор, в следствие на което й счупил носа.  В резултат от действията си обвиняемият нанесъл леки телесни повреди на четирима полицаи.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.2, т.3 и т.4, предложение предпоследно, вр. ч. 130, ал. 1 от НК, което се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 5 години.

Предвид опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Днес, 11.01.2022 г., ще бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Ф.