17-годишен младеж блъсна с чужд мотор жена в Асеновград и избяга. Той е ударил 40-годишната жена с висока скорост и без никакъв спирачен път, след това е повредил намиращ се наблизо автомобил и е избягал.

Жената е в кома и лекарите се борят за живота ѝ, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Младежът е осъждан два пъти за шофиране без книжка.

Полицията го е задържала и ще поиска от прокуратурата най-тежката мярка за неотклонение. Заедно с него е задържан и 42-годишен мъж, който за пореден път му е дал мотора си, уточни Попов.

Спътник на неправоспособния водач е поискал да се върнат на местопроизшествието, но водачът е отказал, поради което спътникът е скочил от мотора в движение.

17-годишният се е върнал и е оставил 100 лв. на собственика на мотора, за да покрие щетите, след което се е прибрал вкъщи. Не се е интересувал за състоянието на блъснатата жена.

На брифинга бе съобщено и за разбит наркоканал, минавал през Пловдив. След сделка с дрога е задържан турски гражданин с 1 кг хероин на стойност 90 000 лева. Сделката е направена на пловдивски булевард.

Наркотикът е трябвало да бъде разпределен в квартал "Столипиново". Хероинът е купен от иранец, който пък е бил арестуван на влизане в София. При обиск в жилището му са открити 10 кг амфетамини на стойност около 250 000 лева.

Източник: Днес.бг