На 19.05.2022г. Бургаската търговско промишлена палата и Община Бургас организираха информационна среща „Как да развиваме успешен бизнес с Румъния” инициирана от Двустранна търговска камара България - Румъния, с подкрепата на румънското посолство в Република България.

Официални гости на събитието бяха Зам. Кмета на Община Бургас – г-жа Йорданка Ананиева; Търговското аташе в Посолството на Румъния в България г-н Раду Молдован,  Търговското аташе в Посолство на България в Румъния -г-н Ивайло Маринов, Заместник Областен управител на Бургас – г-н Тодор Иванов, Председателя на ТПП Бургас – г-н Тодор Демирков,  г-н Дору Драгомир – председател на Двустранна търговска камара България – Румъния.

Присъстваха представители на местния бизнес, фирми, членове на БсТПП и партньорски организации.

Целта на събитието бе да се внесе разяснение за актуалните търговски практики на румънския пазар, да се подпомогне развитието на успешни търговски връзки между български компании и румънски партньори, както и да се идентифицират възможностите за внос и износ в Румъния.

На събитието бяха представени възможностите за производители, търговци и дистрибутори, които искат да научат нови неща за румънския пазар, да инициират обещаващо сътрудничество и създадат бъдещи международни търговски отношения.

 

Източник : БсТПП

 

За допълнителна информация по темата - Бургаска търговско промишлена палата, тел. 056812007.

 

Бизнес Юг е съвместен проект на Бургаската търговско-промишлена палата и информационен сайт Gramofona.com.