Търговското представителство към Посолството на САЩ в България и Община Бургас със съдействието на Бургаска търговско промишлена палата и Търговско индустриална камара – Бургас органзират форум на тема „Бургас: Бизнес партньорства с фирми от САЩ“. Срещата ще се проведе на 9 декември, петък. Началният час е 8:30, а мястото е Гранд хотел и СПА Приморец.

По време на събитието ще се обсъдят актуални въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда, инициативи и проекти на американски компании, от които могат да се възползват местните училища и университети, актуални решения насочени към бургаския бизнес, както и добри примери за установени вече партньорства.

Форумът ще бъде открит от кмета на Бургас  Димитър Николов и Старши търговското аташе в Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България Хана Каменетски.

Ще бъдат представени услугите и програмите на Търговското представителство на САЩ, които представляват интерес за българските компании.

Ще презентират следните фирми – Epam, Hewlett Packard Enterprise, ESRI, COMPUTER 2000 (Trellix, Mandiant, Fortra, Netwrix), Haliant, IBM, Dell Technologies, DXC, Microsoft.

Целта на събитието е да се създаде платформа за партньорства между Община Бургас, представителите на бизнеса в региона, Посолството на САЩ, както и на компании от САЩ.

ПРОГРАМА

8:30 – 9:00    Регистрация

9:00 – 9:30    Откриване от Димитър Николов, Кмет, община Бургас и Хана Каменетски, Старши търговски аташе, Представителство на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България

9:30 – 10:00    Посолството на САЩ в България / Насърчаване на двустранната търговия и инвестиции

– Станислава Димитрова, Старши търговски съветник, Представителство на Търговския департамент на САЩ

– Петър Делин, Търговски съветник, Представителство на Търговския департамент на САЩ

10:00 – 10:30    Кафе пауза

10:30 – 13:00    Презентации на фирмите:

13:00 – 14:00    Работен обяд

Регистрацията за събитието е отворена до 8 декември 2022 г. Можете да я попълните ТУК

За повече информация –  Stanislava.Dimitrova@trade.gov; I.Strateva@burgas.bg;

 

Бизнес Юг е съвместен проект на Бургаската търговско-промишлена палата и информационен сайт Gramofona.com