Легендарният  бургаски ТВ оператор Веселин Славов зарадва жителите на родния си град с благотворителна кауза. Славов, който от 15 години живее в Англия, се завърна в Българово, за да отпразнува 50-годишния си юбилей.

Вместо скъпи подаръци и цветя, бургазлията пожелал гостите му да дарят парите за изграждането на паметник пред храм „Свети Атанасий” в града, научи Грамофона нюз.

Той е по идея на общественика Пламен Карашев и ще представлява 400 малки кръста, които да напомнят за зверското клане в Българово, извършено  дни преди Освобождението на България.

Събраната сума от рождения ден е на стойност 2 130 лева. Пред Грамофона нюз Славов разказа, че с времето, възгледите и приоритетите му са изместили материалните неща. „За какво са ми още дрехи, сувенири, парфюми, като аз си имам”, каза Веселин.

Славов и в момента е в Българово при своите родители и още остане още седмица, за да се срещне със своите близки и приятели от Бургас.

Припомняме, че Веселин Славов беше шеф на операторите в славното минало на ТВ „СКАТ”. Той е снимал поредица от филми с покойните вече Божидар Димитров, Николай Хайтов.

Снимка: Веселин Славов