Теди Бургазлиева е дете на морето. И носи полъха му, слънцето му, лекотата му с всички фибри на тялото си. Една от най-забележителните носителки на короната "Мис България". И въпреки че не я носи вече, няма съмнение, че е истинска кралица на красотата.

Спомням си я още, когато спечели титлата "Мис България 2002". Изглеждаше прекалено крехка, за да носи короната. Обаче беше толкова красива, че нямаше как да не я дадат на нея. За съжаление не можа да разходи дългите си крака и красивата си усмивка до "Мис Свят", защото няколко месеца преди конкурса беше дисквалифицирана заради "разголени снимки". Спомняте си този скандал, нали?! След него следях кариерата ѝ, която съвсем скоро премина в брак, в медиите. После тя се разведе и замина за Лос Анджелис.

Запознах се с нея преди 4 години в Ню Йорк. Там разбрах - първо - дължи широката си усмивка на факта, че не я сваля от лицето ѝ. Второ - тя наистина сякаш има няколко живота зад себе си и е наясно с всеки един от тях. И трето - Америка ужасно ѝ отива.

Интервюто представя Теодора Бургазлиева.

Теди, къде се намираш сега, докато отговаряш на тези въпроси?
- Намирам се в офиса ми в Бевърли Хилс в една лъскава сграда. Гледката ми е “зашеметяваща” - една стъклена врата към друг офис. Помня как пиех пилешки бульон, от онези разтворимите на кубчета, в пластмасова чашка в училищния двор преди 15 години и се чудех какво ли е да живееш в Америка. Ако някой тогава ми беше казал, че  ще живея тук и ще работя като инвестиционен консултант в Бевърли Хилс, със сигурност щях да си разлея бульона и да се спукам от смях.

На 17 години спечели титлата "Мис България", но скоро след това ти я отнеха. Заради "разголени" снимки. Как се почувства тогава?
- Събудих се сутринта от хилядите телефонни обаждания и съобщенията, че няма да участвам в световния конкурс. Не можех да го асимилирам, не ми се вярваше. Моята приятелка и ПР Мартина ми звънна и ме успокои. Тя ми каза нещо, което никога няма да забравя: "Моето момиче, Господ дава на всеки точно толкова, колкото може да носи. Трябва да се научим да приемаме нещата, над които нямаме контрол и да променяме тези, които са в нашите ръце." Голите снимки тогава не ме притесняваха. Аз съм артист. За мен голотата винаги е била нещо красиво, нещо семпло и чисто. По рисуване още като дете съм изучавала и пресъздавала голи фигури, вгледана в детайлите с интерес към анатомията, изчислявайки пропорциите, възхищавайки се на творението на природата. Начинът, по който аз виждам голотата, е различен от начина, по който би погледнало по-повърхностното око и подсъзнание. Вместо да ме спънат, моите зложелатели ме направиха една от най-известните Мис България в историята.

Знаеш ли кой и защо всъщност те "издаде"?
- Не знам кой е бил, но снимките ми бяха доброволно заснети за списание, така че не е било тайна. Но ако някой се е заел да сканира, да пише и да праща снимките ми в чужбина с цел да ме злепостави, си представям на какво е способен същият този човек, ако имаше мечта и си беше вложил енергията в осъществяването й.

Останалата част от интервюто може да прочетете тук!

Автор: Диана Алексиева
Източник: http://www.interview.to/