Тя естествено е родена в град Бургас. Завършила е право. Работила е като директор маркетинг и продажби. Имала е успешен собствен бизнес с агенция за преводи. От 2016 година работи като маркетинг мениджър в търговско дружество в малко градче в Англия. От шест месеца има собствена маркетинг агенция.

Какви качества трябва да притежава една жена, за да създаде работещ бизнес в непозната държава без начален капитал?

-  Понякога да се създаде бизнес без капитал е по-успешният вариант. Често ние се концентрираме върху грешните неща  започваме със създаване на лого, корпоративна идентичност, уеб сайт, каталози. Вместо да се концентрираме върху основното ястие, си губим времето с гарнитурата. Липсата на капитал ни кара да изберем най-краткия път към целта. Кара ни да бъдем креативни. С капитал или без капитал човек трябва да знае какво прави и да има енергията да го направи.

Няма да крия, че в сферата на маркетинга аз съм абсолютен дилетант. За мен и за читателите  ще представлява интерес каква e същността на твоята работа.

-  Всяка търговска работа има две важни лица - маркетинг и продажби. Специалистите по маркетинг привличат подходящата аудитория, създават доверие и превръщат таргет групата в потенциални клиенти. Те затоплят следата. Оттам нататък поемат специалистите по продажби - те работят с подготвения потенциален клиент до осъществяване на продажбата.

Ако имате фирма за мебели ръчна изработка и предложите на напълно непознат човек, който никога не е чувал за вашия бранд, да се възползва от дадена оферта, най-вероятният отговор ще е "не". В случая липсва маркетинг.

 Ако от друга страна поддържате бизнес страница във Фейсбук с много фенове, но очаквате клиентите да се свържат с вас, а не обратно - липсват продажби. И в двата случая един бизнес не може да достигне пълния си потенциал.

С теб  се познаваме от социалните мрежи и си помагаме в различни каузи. Уговорката за това интервю направихме отдавна, но за всичко си има точното време. И това е днес в навечерието на първия ти семинар: „Практически маркетинг  за малкия бизнес”. Той ще се проведе в Лондон, на 24 ноември, а билети могат да се купят оттук: https://buff.ly/2NJvYNN. Защо българите трябва да ти повярват и да дойдат на семинара - защото си успешна, защото имаш четиринадесет годишен опит в тази дейност или има и нещо друго?

-  Няма по-добър атестат от успеха. Аз също не спирам да се обучавам, тъй като маркетингът е изключително бързо развиваща се област. И когато се обучавам, избирам да се уча от тези, при които е водеща не теорията, а практиката. Да поемеш от практическия опит на човек, преминал през много клиентски кампании, много трудности и предизвикателства, и да вземеш есенцията от тези знания само в няколко часа, е безценно!

Точно преди 6 месеца създадох моята агенция и за тези 6 месеца създадох клиентска среда, интерес, стабилен доход и база от доволни клиенти. Колко маркетинг специалиста могат да се похвалят с такъв успех?  

Освен да помагаш на хората като маркетингов консултант ти поддържаш и онлайн арт галерията си Art of the Box. Каква е точно нейната дейност

-  Art of the Box е проект на изчакване, защото времето ми не позволява да се задълбоча. Той е много ценен за мен, тъй като е продължение на публицистичния ми проект „Те говорят” (www.tegovoriat.com), с който започна цяла поредица от чудеса. Създадох го с цел да дам сцена на талантливи и амбициозни артисти.

Проектът ме свърза с изключителни хора - много от тях направиха първите си крачки на платформата на „Те говорят” и сега са имена. Срещнах се и с невероятни и магнетични таланти - Стефан Щерев, Стефан Вълдобрев, Ники Илиев, страхотната браз банда на Вили Стоянов, с които направихме поредица от страхотни видео интервюта и много други. Art of the Box e една крачка напред и ще дава възможност на талантливите хора да заобиколят конвенционалния тип арт галерии и да предлагат своите продукти и произведения там.

 Бургазлии сме артистични и талантливи. Носим любов в сърцата си към изкуството във всичките му разновидности, като че се ли раждаме с нея. Градът ли е причина за това?

-  Да. Бургас е изключително магнетичен град! Морето извиква у нас особен вид чувствителност, която не се среща никъде другаде!  И както казват - креативността е заразна. Един друг се заразяваме с красиви мисли и предаваме нататък.

Имаш три деца, заради които със съпруга ти напускате България, когато бизнесът ви е бил доходоносен. С толкова много ангажименти, как успяваш да се грижиш за тях?

-  Всъщност децата ми са част от причината да заработя отново за себе си. Осъзнах, че работата на нормиран работен ден и командировките ме ограбват от техните училищни празници, от техните сутрини, от техните игри. Сега работя много повече, но графикът ми е гъвкав и когато е важно да имам време за концерт, за награждаване или да се гримираме страшно за Хелоуин - аз съм там!

Съпругът ти подкрепя ли всички твои начинания или иска да прекарвате повече време  заедно?

-  Със съпруга ми работим в невероятен синхрон. Той е по-земен, аз съм по-креативна. Той е моят коректив при най-лудите ми идеи, а аз съм неговият двигател извън рутината. Без неговата подкрепа нищо от това, което имаме сега, нямаше да е факт. Имам невероятния късмет да имам човек до себе си, който помага, когато имам нужда от помощ, мотивира ме, когато се уморявам, и никога не ме кара да се чувствам виновна, когато вечер се захващам отново за работа.

Какво е за теб любовта?

-  Любовта е двигателят на всичко добро. Само с любов, с емпатия можем да достигнем до някого, да променим нещо. За да обичаш истински и безусловно, първо трябва да се научиш да обичаш и цениш себе си.

 Понякога казваш, че двадесет и четири часа не са ти достатъчни. Как си почиваш?

-  Дали ще ми повярваш, ако ти кажа, че си почивам, докато работя? Имам пълна къща, голямо семейство, изпълнено с много живот. Има хора, които обичат да гледат филми или да спортуват. Създаването на едно рекламно видео ме поглъща по аналогичен начин и времето лети. Но ние сме и семейство пътешественици! Много обичаме да пътуваме, да разглеждаме различни градове, местности, държави! Това е начинът, по който прекарваме свободните си дни.

 Какво те прави щастлива?

-  Понякога преживявам "малките" моменти много силно. Когато децата играят футбол с баща си (Имам деца, имат къде да играят, имат баща, здрави сме)... Когато опаковам куфарите ни за почивка (Имаме възможност да пътуваме, заедно сме, добре сме)... Когато вечер децата са в леглата си, а аз и мъжът ми работим до късно (Имаме работа, правим това, което обичаме, допълваме се)... Малките моменти имат голяма енергия. В тях се крие щастието, защото бъдещето никога не идва и винаги ще има още и по-големи недостигнати цели зад следващия ъгъл.

Удовлетворение или отговорност е успехът?

-  Успехът е страничен продукт на щастието. Когато живееш в сегашния момент и оценяваш нещата, които имаш, когато си благодарен за това, което е тук и сега, успехът се промъква в живота ти, без да го усетиш.

Това е Теди Димитрова- успяла, артистична и обичана. За нея няма тайни в областта на търговията. А в областта на маркетинга, нейната философия и страст, е истинска фурия.

 

В рубриката "Бургазлии зад граница" с интересни личности ни запознава Нели Арнаудова. Тя е на 53 години от Бургас. Щастливо омъжена е и живее със семейството си в Бристол, Англия. Пише стихове, разкази и други забавни и не толкова неща в няколко сайта.