Старши ресурсният учител Милка Ватева стана част от обществения елит на държавата. Специалният педагог от Регионален център-Бургас беше специален гост в Националния исторически музей, където се проведе традиционният прием на президента Румен Радев и съпругата му по случай Деня на славянската писменост и култура. Лично Радев поздрави Ватева за високия професионализъм и отдадеността й към професията при работата с деца със специални образователни потребности и пожела бъдещи успехи.

Антоанета Стоянова- Директор на Регионален център-Бургас и Татяна Янакиева присъстваха на друг прием, който не отстъпва на президентския и беше организиран от кмета на община Бургас Димитър Николов по случай 24 май. Янакиева е единственият педагог на зрително затруднени деца в Бургас и областта, с богат опит при работата си с малчугани с нарушено зрение. Тя е и член на регионалния екип за подкрепа за личностно развитие към Регионален център-Бургас.

Поздравленията на кмета Николов бяха към всички бургаски педагози, приели за своя отговорна и просветителска мисия на Славянските апостоли Кирил и Методий. Той изрази увереност, че това, което правят учителите не остава незабелязано, а придобива все по-голям смисъл с годините, нещо повече, гради самочувствието ни като народ, който помни своите корени, език и минало, но и гледа уверено към своето бъдеще. Поздравления за труда си педагозите получиха и от инж. Виолета Илиева – началник на Регионалното управление на образованието  и зам. обл. управител на Бургаска област проф. Севдалина Турманова.

По  стара традиция на 21 май 2018 г. в комплекс „Мираж“  в гр. Карнобат на тържество, организирано от Община Карнобат, бяха връчени наградите „Учител на годината”. В категория „Специален педагог“, номинирана и наградена бе Стефка Байчева-Черногорова - логопед в Регионален център – Бургас. Черногорова работи върху речевото развитие на деца и ученици със специални образователни потребности на територията на Община Карнобат и Айтос. За първи път това отличие се връчва на логопед.

„Тримата колеги от Регионален център- Бургас са дългогодишни специалисти с богат опит в работата си с деца със специални нужди, ползващи се с уважение от педагози, родители и съграждани, достойно носители на отличията“, сподели Антоанета Стоянова, директор на институцията.