Над десет морски врани, една от които над два и половина килограма, удариха рибари от Бургас във водите на Егейско море. Още три спарита и една мурена довършват дневния улов, похвалиха се късметлиите пред Gramofona.com.

Днес ни чакат нови места и се надяваме на по-големи риби, говорят ентусиазирано гмуркачите минути преди да потеглят към морските дълбини.

Уловът им, за който разказват, е от вчера. Мястото се оказало идеално за риболов на морска врана и всички са единодушни, че такова струпване не са виждали.

Харпунджиите Валентин Люцканов и Пламен Арабаджиев (и двамата състезатели от националния отбор по подводен риболов – б.р.) и техният приятел архитект Даниел Едрев се гмуркат в очакване на среща с големите риби. Вече три дни групата бургаски гмуркачи риболуват в Eгейско море по гръцките острови, в търсене на трофейни риби.

„Най- резултатен от това пътешествие беше третият ден, в който взехме решение да се гмуркаме на скално дъно с много подводни цепки и пещери, което се намира на около километър от брега. Отне ни около 30 минути да намерим точното място, което се оказа участък с дълбочини от 6 до 20 метра“, разказва Валентин Люцканов, който участва в поредица от филми за подводен риболов по Хоби ТВ и обещава да покаже на зрителите и това пътешетсвие.

„Времето беше с нас, топло и слънчево, но ветровито в началото, и със силно подводно течение, което затрудни гмуркачите първия час, тъй като ги отнасяше от избраните точки за гмуркане. Около обяд вятъра падна, течението намаля и започна истинският риболов“, допълва Пламен Арабаджиев.

Харпунджиите признават, че са тръгнали за островите в желаланието си да изпреварят сезона по нашето Черноморие и да се подготвят за състезанията от българския шампионат по подводен риболов.