Близо месец бургаско дете чака колет от баба си, която живее в Испания. Жената изпратила подаръци още на 17 декември миналата година, сигнализира до Грамофона нюз живеещата в Барселона Бойка Кулева. „Подготвих дрехи и храна за внука си, но нещата се бавят почти месец и не можем да разберем къде са”, разказа пред екипа ни Кулева.

Бургазлийката обясни, че срокът за получаване на колети от чуждата държава до България е от 7 до 11 дни. Този период вече е минал и жената отишла до пощата в Барселона, за да попита какво се случва. Оттам й обяснили, че пратката не може да се изгуби и няма как да падне от самолета, с който е пренесена. В чуждата държава я посъветвали да се свърже с институциите у нас, за да разберат те какво наистина става.

„Не изпращам за първи път колети до Бургас. Вече два пъти съм пускала багаж до дъщеря ми и внука ми и всичко досега е било наред. Какво стана сега, не знам?”, чуди се Кулева.

Грамофона нюз се свърза с „Български пощи”. Оттам ни обясниха, че ще направят справка чрез проследяващ номер от пратката, за да видят защо толкова време колетът не е пристигнал.

Проверката установила, че пратката вече е пристигнала в България, но я няма в пощата в морския град.

„Казаха ми да се свържа с една от куриерските фирми, за да ми дадат повече подробности около непристигналия колет. Опитите ми за разговор обаче засега са неуспешни. Толкова ми е мъчно.

Внукът ми всеки ден ме пита къде са храната и дрехите, които му бях приготвила и които са му нужни. Не е нормално в 21 век да се случват такива неща. Колети пътуват по цял свят, от точка А до точка Б и хората си ги получават. Стана вече месец никой не може да ми отговори къде е пратката, пратена още през миналата година!”, жалва се пред екипа ни Бойка Кулева.

Тя е категорична, че няма да спре да търси истината за пратката и се надява колетът да не е изчезнал мистериозно.

Снимка: Вестник Утро