Музикалната звезда на Бургас Мартин Йорданов има наситена с участия програма, дори графикът му е толкова запълнен, че се налага да отказва участия. Толкова страстно се е отдал на музиката и театъра, че е заменил детската си мечта и вече не иска да става президент. Това заяви самият той е предаването „На светло“ с Люба Кулезич от 12.04.2015г., защото „мисля, че ще съм по-полезен с песента си“. Кратка ретроспекция на участията му показва, че Марти е като совалка между репетиции и конкурси.

От 3 до 5 април е участвал в Национален конкурс за детска популярна музика в Пловдив, който се провежда под егидата на Министерство на образованието. Печели първа награда във възрастовата група до 14 години с песента на Орлин Павлов „За нея“.
На 15 април участва в премирната постановка на ДТ „Адриана Будевска“ – „Случаят Адонис“ с режисьор Христо Симеонов. В тази постановка Мрти изпълнява всички песни.
Четири дни по-късно Марти участва в нова театрална постановка – „Заповядай! Никой да не влиза!“ по Карло Гоци с режисьор Валери Еличов и тъй като постановката беше включена в специална фестивална програма „Бургаски изгреви“, Мартин печели наградата за актьорско майсторство.
На 16 април поздрави баща си с професионалния му празник, известният адвокат Богдан Йорданов и на бала на бургаските юристи изпя новата си испанска песен „Болерия“. Това всъщност беше генералната подготовка за участието му във фестивала „Юростарс“, който се проведе в Малта между 25 и 28 април. Там участваха 90 деца от 12 държави, а Марти печели Втора награда във възрастовата група до 14 години.
Сидни, Австралия, е другото голямо предизвикателство от междунаторните конкурси за Марти, за което той вече се подготвя. Участието му там ще е от 29 май до 10 юни с песента „Вода“ на Елица и Стунджи.
Преди да отпътува за Австралия, ще участва в специална постановка на 8 май за празника на детската книга в Сливен, където ще си партнира с Руслан Мъйнов и Александра Сърчаджиева.
Наложи му се да откаже още няколко покани за фестивали в този период от време, сред които Рабат, Мароко и Дакар, Сенегал, както и Казахстан. Но от сега в графика му фигурира престижния фестивал в Яш, Румъния, който се провежда от 11 до 15 август. Но преди да проследим следващите му участия, ще изчакаме да видим с какви отзиви ще се завърне от Австралийския континент.  

Мартин Йорданов на сцената