Бургаската звезда в Холивуд Мария Бакалова си партнира с номинирания за „Оскар“ актьор Дейвид Стратеърн в научнофантастичната драма O Horizon, съобщава deadline.com. Снимките на продукцията, чийто режисьор е носителката на награда „Еми“ Мадлин Саклер, са приключили миналата есен.

Филмът, написан и режисиран от Саклер, проследява Аби (Бакалова), брилянтен, млад невролог, който наскоро е загубил баща си Уорън (Стратеърн) и удавя скръбта си, като прекарва дните си в работа с маймуна на име Дори. Аби среща програмиста Сам, който е създал технология, която свързва отново Аби с любимия ѝ баща. Връзката ѝ с дигитализирания ѝ баща я принуждава да преразгледа всичко от романтичните си връзки до работата на живота си.

Продуценти на проекта са Джоузеф Крос, Одри Томасини и Пол Нелсън. Правата държи CAA Media Finance.

Мадлин Саклер е най-известна с режисирането и продуцирането на O.G. — новаторска драма от 2018 г., заснета изцяло в затвор с максимална сигурност, в която Джефри Райт играе заедно с десетки лишени от свобода мъже. HBO през същата година издава нейния документален филм „Това е трудна истина, не е ли“, номиниран за „Еми“, който тя режисира заедно с 13 лишени от свобода мъже.

Мария Бакалова не скри вълнението си от участието в O Horizon:

„Цялото ми сърце е в този филм. С тези режисьори и артисти... този е специален... наистина, наистина специален! Не мога да бъда по-благодарна на всички хора, които направиха това да се случи!“, написа бургазлийката във фейсбук, определяйки тази продукция като връхна точка в живота си досега.

Източник: deadline.com

Снимка: Getty Images