На българската звезда в Холивуд предстоят снимки за нов филм в Ирландия

 

Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей. Това актрисата каза на среща с почитатели по време на фестивала за аниме, комикси и поп култура Aniventure Comic Con (6-7 юли, София).

„Театърът винаги ще ми липсва, макар че не знам кое обичам повече – киното или театъра. Хората са го казали: Едното е хлябът, другото е водата. Едното не може без другото, но просто се фокусираш върху нещата, които са по-готови и са по на дневен ред“, каза тя, цитирана от БТА.

„Разбира се, че бих се качила на сцена един ден. Има една пиеса, по която в момента работим с мой колега, с който вече сме я снимали. И би трябвало, по някое време, да тръгне към Бродуей, към Ню Йорк“, съобщи актрисата.

„Много хора казват, че за да си в тази индустрия, трябва да имаш дебела кожа. Аз не съм сигурна, че съм от тези хора, защото и си плача, и страдам, и ми е мъчно. Понякога ме хваща яд за нещо, което съм искала и не се получава. Важното е да повярваш, че може би не е в теб проблемът, а просто не си бил правилният човек за дадената роля“, разсъждава Мария Бакалова.

Нейната мечта е един ден да има възможността да работи със същите хора, с които вече е работила: „Отново и отново, не само по веднъж. Аз обичам да създавам приятелски, избрани семейства и отношения“.

„Мисля, че всеки би трябвало да дръзва и това е единственото, което бих дала като съвет. Аз самата не знам дали съм страхлива, но имам такива подозрения“, допълва тя.

 

За Ларс фон Триер, Кейт Бланшет, Мадс Микелсен

 

„Има страшно много актьори и режисьори, с които искам да работя. Една от големите ми, дълбоки и сакрални мечти ще остане да имам възможността един ден да работя с един от двамата или, дай Боже, и двамата големи, заради които се влюбих в киното – Ларс фон Триер и Томас Винтенберг“, споделя Мария Бакалова.

Като актриса си мечтае да работи с Кейт Бланшет: „Имах възможността да се срещна наскоро с нея и да прекараме сравнително доста време. Бяхме заедно почти цял ден. Мисля, че тя е еталон за киноартист. Бих искала да работя и с Антъни Хопкинс“.

 

Ако трябва да назова един актьор, това е Мадс Микелсен, един режисьор –  Ларс фон Триер, и една актриса – Кейт Бланшет, обобщава Мария Бакалова.

 

За новия български филм с нейно участие

 

Мария Бакалова разказа и за новия български филм „Триумф“ с нейно участие, който скоро трябва да излезе на голям екран: „Филмът изследва една вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро филмът трябва да тръгне по фестивали“.

„Филмът е интересен, защото е социална сатира, вдъхновена от истинския живот, което е още по-абсурдно и е драматично. Много тънка и хлъзгава е границата между трагедия и комедия, а „Триумф“ е точно това. Нямам търпение  хората да видят какво сме сътворили, защото вложихме много любов и беше едно прекрасно преживяване“, допълва актрисата.

Както „Сега“ още преди 2 години писа,"Триумф" е заключителната част от "новинарската" трилогия на едни от най-добрите ни режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов: филми, вдъхновени от вестникарски изрезки от нашата най-нова история. Първите два бяха "Урок" и "Слава". Бакалова и Юлиян Костов продуцират "Триумф" чрез своята компания Five Oceans. Освен тях двамата като актьор на екрана ще се появят Юлиан Вергов, Маргита Гошева и др.

Черната комедия "Триумф" разказва за една от големите загадки на 90-те - дупката в Царичина. На 6 декември 1990 г. тихото село в западна България, където живеят главно пенсионери, е разтърсено от събитие - по заповед на Генералния щаб на Българската армия там е изкопана огромна дупка. Версиите варират от търсене на съкровището на цар Самуил, до търсене на следи от извънземен разум. Дори на място са докарани екстрасенси, които "контактуват" с последния. Разкопките продължават цели две години - до ноември 1992-ра, след което секретната операция е изоставена...

Мария Бакалова разказа още, че тази година е снимала само в Канада – един филм в Монреал и един в Торонто. Сега ѝ предстоят снимки в Ирландия.

 

 

Източник: https://www.segabg.com/