Има много шофьори на автомобили, които поради някаква причина изоставят колата си пред дома или на паркомясто. И двата варианта обаче не са благоприятни за собственика, който дължи такси и данъци, независимо дали колата е в движение или не.

Нашите клиенти искат да знаят как да избегнат плащането на данък върху продажбите на употребяван автомобил. Разбираме дилемата и притесненията им.

Неплащането на данъци означава спестени пари, а кой не обича да пести пари? В края на краищата плащането на данък дължим за превозните средства може да бъде доста скъпо.

Ако имате стар употребяван автомобил, който стои самотно пред блока ви или в гаража, можете да избегнете плащането на данъка на автомобила и да спестите много пари.

Нека да разгледаме възможните опции и да ви помогнем да определите как да избегнете плащането на данък за старата си кола.

Възможно ли е да не плащате данък за своя употребяван автомобил?

Краткият отговор е „да“. По-подробният гласи, че има начини да избегнете плащането на данъци за автомобил, но първо трябва да се запознаете с опциите и да прецените кои може да работят за вас.

Ако автомобилът ви вече не се използва, морално и технически е остарял, то най-вероятно ще го продадете. Тази процедура обаче може да отнеме доста време, докато се намери правилният купувач. Дотогава този автомобил ще заема място в гаража или на парко-място и ще дължите неговия данък.

В такъв случай заслужава ли си да държите колата пред блока, след като не я използвате? Абсолютно не! Но има и още варианти.

Следващият вариант е да дадете стария си автомобил за скрап, като така ще спрете да плащате и данъци за старата си кола. Независимо дали колата ви е претърпяла злополука, не работи, повредена е или просто вече не е желана, екипът на Екометал Инженеринг е насреща.

Ние ще се погрижим за това да вземем вашия автомобил от посочен от вас адрес максимално бързо. Освен това ще ви бъде заплатена най-добрата пазарна цена у нас, тъй като ние постоянно следим цените на различните компоненти и имаме актуална информация за най-добрите условия, които можем да предложим на клиентите си.

Знаете ли, че над 1,5 милиона коли се бракуват всяка година, а ние за над 20 години успешен бизнес сме разкомплектовали над 130 000 автомобила?

Независимо дали искате да смените стария паркиран пред блока автомобил за по-нов модел или ви предстои скъп ремонт след инцидент или неуспешен технически преглед, даването на стар автомобил за скрап е страхотна възможност. Тук може да разчитате на нашия отдаден и опитен екип, за да ви помогне да продадете своя автомобил за скрап безпроблемно.

Нашите местоположения за скрап (бази за скрап) се намират в цялата страна, така че може да ни търсите от практически всяка точка на България. Получавате офертата веднага след подаване на техническата информация за автомобила.

Имайте предвид също, че от Екометал Инженеринг заплащаме на място в брой на най-добрите цени! Потърсете ни на +359 885 771 777 или на имейл: cars@ecometal.bg, както и на нашия Messenger чат, достъпен в сайта ни.

Колата ми не е на домашния ми адрес – може ли да се даде за скрап

Да, това не е проблем! Нашият екип може да извозва превозни средства от множество места. Само не забравяйте да ни дадете точните данни и точна локация, когато се свържете с нас, за да можем да гарантираме, че ще изпратим екип на правилното място.

Ще организирате ли извозването на стария ми или неизползваем автомобил?

Разбира се! Искаме процесът да бъде възможно най-прост за вас, така че нашите вътрешни експерти ще бъдат на разположение, за да ви насочат през процеса. След като приемете офертата за предаване на автомобила за скрап, ние ще уредим наш експерт да се свърже с вас и да организираме извозването на дата, която е удобна за двете страни.

Данъци и документи при предаване на автомобила за скрап

Когато премахнете стария си автомобил и го дадете за скрап, с това ще отпаднат и дължимите за него данъци, които иначе трябва да плащате. Един от тях е данък върху превозните средства.

Може да проверите какви данъци се дължат за различните моторни превозни средства според съответните критерии в безплатни онлайн калкулатори или на сайта на съответната община (ако предлага тази услуга).

След предаване на автомобила за скрап ние ще ви издадем и изключително важното удостоверение за дерегистрация, което се представя пред КАТ. В него се посочват данни за собственика и съответното МПС, както и причината за бракуването.

Ще подготвим цялата изискуема документация, ще организираме целия процес за извозване и разкомплектоване и вие ще получите най-добрата цена за вашия автомобил.

Когато решите, ще ви очакваме!