Представители на „Демократична България” заминават в Турция за балотажа на президентските избори в неделя. Политиците ще следят за нарушения в изборния ден в Истанбул и Чорлу, съобщи за Грамофона нюз бургаският депутат Ивайло Мирчев, който бе водач на листата на „Демократична България” в областта.

„Опитваме се да съберем хора и за Бурса, и Измир. Проблемът е, че последните два града са малко по-далеч и ще ни е по-трудно, но със сигурност ще наблюдаваме в Истанбул и Чорлу. Около 15 души ще сме там, за да покрием максимално много секции”, поясни Мирчев.

И добави: „Най-вече ще проследим стриктно процеса в секции с между 1000 и 1600 гласували в рамките на деня. Нашата работа на практика е да видим как се получава точно това.

Очевидно има някаква чужда намеса в гласуването в Турция и ние ще искаме да предотвратим това да се случи. Надявам се нашето присъствие там да подейства малко респектиращо на тези, които смятат да правят нещо”.

По думите на Мирчев  във всички секции в цяла Бургаска област ще има представители на „Демократична България”, които да следят вота и на местно ниво. „Нека всички да са спокойни, ще си свършим работата на тези избори”, категоричен е още Ивайло Мирчев.

Снимка:  Пресцентър, Демократична България