hudini7„Още три пъти съм готов да уча в първото ми училище”, признава рапърът

В ОУ „Христо Смирненски”- Карнобат гостува бивш възпитаник на учебното заведение, който днес е известен музикален изпълнител в България, а и извън пределите на Родината.

Той е рапър и хип- хоп изпълнител, но не само. Той е най- вече музикант и певец, който прави живота си на музика, а музиката- неразделна част от живота си. Той е Худини за всички, които слушат неговите парчета.

Стоян “Hoodini” Иванов е карнобатлия, роден през 1989 г. Учил е от 1 до 8 клас в ОУ „Христо Смирненски”. Затова и учениците от Училищен фотолетопис го поканиха на поредното организирано от тях събитие, с което да покажат колко талантливи деца са тръгнали по пътя на известността от родното училище.

hudini02Худини е рап изпълнител и музикален продуцент. Известен е с бързите си, хапливи и наредени рими. През последните години той се нарежда сред едни от най- популярните имена на българската рап сцена.

И макар в повечето от албумите му да стои надписът „Внимание: Родителски контрол”, заради нецензурните думи, които сякаш са обречени да вървят успоредно с рапа, Худини, който вчера се върна за малко в родното школо, е различен от образа на рапърите, които знаем от телевизията.

Авторска песен по текст на Худини, в негово изпълнение, бе пусната на децата. Чрез песента, посветена на трагично загиналия при катастрофа ученик от ОУ „Хр. Смирненски: Жельо, младият рапър прикова вниманието на всички в салона.

„Ако можех да върна назад времето, щях отново да уча в „Христо Смирненски, не един, а още три пъти”, призна  Худини пред днешните ученици от училището.

Той им каза още, че е завършил с отличие, пошегува се, че е знаел точно кога и какво да учи, и за кратко си спечели острите погледи на своите преподаватели преди години. Много активен и в часовете по физическо възпитание, Стоян си призна как притеснен от стъпките на хоро, е потърсил помощ от медицинската сестра на учебното заведение. В медицинския кабинет го заварила и г– жа Комбакова, която се удивление открила, че ученикът й ситно- ситно играе хорото в ритъм и без грешка.

hudini01Физкултурният салон в ОУ „Хр. Смирненски” пак бе пълен с момичета и момчета, дошли да чуят повече за порасналия и успял вече ученик от тяхното училище. Може да се спори обаче от коя страна бе по- силно вълнението- от страна на госта или от страна на домакините.

Върнал се в детството и юношеството си, сред 13 - 15 годишни момичета и момчета, Стоян не се въздържа да не се пошегува с учителите чрез закачливи класически ученически реплики като „Може ли да повторите въпроса”, „Извинете, не можах да чуя добре”... които предизвикаха силни аплодисменти сред децата.

От срещата всеки си тръгна с автограф на ръката, изписан от Худини. Така с нарисувани ръце много снимки с рапъра си направиха и учители, и родители.

„Всяка финална лента е старт за ново състезание”.Това написа Худини в книгата за впечатления на „Училищен фотолетопис”.