В Англия днес българите облякоха новите си дрехи като за празник и се наредиха пред изборните секции. Опашката в Лондон достигна близо 2 километра. А в Бристол търпеливо чакахме реда си повече от два часа. Организацията беше на ниво, семействата с деца имаха предимство, поотделно влизаха хората с попълнени декларации и регистрираните онлайн.

Хубавото време ни помогна да запазим настроението си, а денят се превърна в празник, защото се видяхме с приятели, с които бяхме разделени от пандемията задълго.

Новините за изборите се рапространяваха от Ivailo Chonov на всеки половин час, придружени със снимки и имформация за броя на чакащите. От него научихме, че в 6,30 сутринта вече е имало желаещи да упражнят вота си, а също така, че около 18 часа гласуващите вече наближават рекордните 650 души. Досега максимума през годините е бил 380.

Някой писа, че емигрантите днес даваме урок по патриотизъм. Гласувах с недоверие, че нещо ще променя, но с вярата, че е дошло времето за промяна.

Ние направихме своята за себе си и децата си, сега помагаме на вас да промените живота си. Защото сме българи, където и да се намираме, а и защото искаме, като се връщаме да ви виждаме усмихнати и щастливи!