Теодора Бахлова е от Бургас и от 5 години живее и работи в Лондон. Бургазлийката беше откарана по спешност в болница със съмнение за коронавирус, оказа се пневмония. Ето и нейния апел от социалната мрежа:

 

Тъй като вече съм добре, АПЕЛИРАМ всички мои приятели, познати и непознати, хора по света за две неща:

1. Ограничете сами вашите пътувания!!! Не знам какви граници са затворени в Родината, но тази забрана не важи за нас Българските граждани и емигранти!!! Както казах и преди няколко дни всеки може да е носител на всякакъв вирус без дори да се разболее, а само да го разпространява!!! Самата аз имах билети за 07.03., но да кажем, че беше присантиман, че не трябва да пътувам и да огранича контактите си с моите близки!!! Направете го и Вие, моля Ви!!! Нека имаме Самодисциплина и отговорност към себе си и към другите!!!

2. Тъй като постоянно чета и имам информация, че няма маски, калцуни и ръкавици, че се спекулира с цените на така необходимата "стока", АПЕЛИРАМ към всички емигранти да отделят по 100£ или 100€ и да закупят и изпратят необходимото на своите родители, близки, възрастни съседи, старчески домове, болни от рак или каквото й да е друго. Аз не мога да помогна на целия Български народ, но щом аз съм под карантина и успях да поръчам калцуни, маски и ръкавици он-лайн, значи всеки може да го направи. Помогнете на вашите родители и възрастните хора в България, на болните!!! "Gabieli" в Лондон все още пътуват/ проверих/ и разчитам на всеки един от нас да бъде съпричастен, да отвори сърцето си и "кесията" и за другите, нека помогне всеки с каквото може!!! Знам, че страхът от неизвестното ви кара да трупате "паундите" във възглавниците, но никой няма да обеднее със 100-200£. Ако някой желае да се присъедини към моята кауза, готова съм да дам информация, откъде пазарувам в момента без да съм излизала навън, кое колко струва, та дори и да обедим пратките, ако са повече и да се раздават на едно място.Аз лично нямам възможност да ги изпращам до всяка точка на България!!! Ще се опитам до организирам в Бургас и София за моите близки и приятели, в момента в който ги получа и изпратя. Направете го и вие във вашите градове!!!

Нека си помогнем ние, за да ни помогне и ГОСПОД!!! С много обич от мен!!! Не се паникьосвайте, не драматизирайте, а просто правете каквото трябва и каквото е необходимо в ситуация на Световна пандемия!!!