Весела Славева е родом от град Бургас и завършва специалност "озеленяване" в строителния техникум през 2018г., когато и получава почетната награда от Камара на строителите "Млад строител".

Тя продължава обучението си в Лесотехнически университет гр. София в специалност Ландшафтна архитектура, където успехите продължават с множество конкурси за подобряване на градската среда. Бургазлийката специализира обучението си през 2022г. в гр. Букурещ, Румъния в University of Agriculture and Veterinary Medicine.

Весела участва активно в студентския живот, като председател на студентския съвет, организатор е на традиционното залесяване под патронажа на Президента на РБ.

Напомняме, че през 2019г. Весела стана най-младият участник, отличен с първа награда "40 до 40" на Дарик, за млади и успешни българи, заради създадените от нея литературни събития в България.

На 2-ри март бе 16-тата церемония по връчването националния приз "Студент на годината", организирано от НПСС и президента Румен Радев. Възпитаничката на строителния техникум завоюва приза сред 157 кандидати, в категория "Аграрни науки и ветеринарна медицина". На церемонията тя сподели: "Наградата не е само моя, тя е и на близките ми!"

 

Пожелаваме успех на Весела в бъдещите начинания!