Младата бургазлийка Лора Фучеджиева е избрана и е един от четиримата членове на Националното събрание на БМЧК. Това съобщи директорът на бургаката структура на червенокръстците – Виолета Радева. Ето какво написа тя в социалните мрежи:

 

Честито на Лора Фучеджиева, доброволец от БМЧК-Бургас, която преди минути бе избрана от делегатите на Националното събрание за член на Изпълнителния съвет на младежката организация! Успешен мандат, вдъхновение и все така нестихващ ентусиазъм й желаем от сърце ❤

Националното събрание е върховният орган на БМЧК. В неговия състав влизат делегати от младежките организации от всички 28 области. Национално събрание се провежда всяка година, а на две години се провежда Отчетно-изборно национално събрание, което избира Председател на БМЧК и членове на Изпълнителния съвет и Съветник по съответствието за двугодишен мандат.

Между сесиите на Националното събрание БМЧК се ръководи от Изпълнителен съвет, който е негов главен изпълнителен и разпоредителен орган. Изпълнителният съвет се състои от Председателя на БМЧК и четири члена, избрани от Националното събрание.