Делегация от бургаския Лайънс Клуб „Виа Понтика“ посети Истанбул, за да окаже подкрепа в международната мисия на доброто.

Лайънс клуб ВиаПонтика Бургас подкрепи приятелите от Лайънс обществото в Турция в благотворителна инициатива. По покана на ЛК Анка Истанбул на 28.04.2024 г. се събраха представители на ЛК Виа Понтика Бургас, Дистрикт 111 Германия и Лайънс клубове от Истанбул под патронажа на Дистрикт управителя на Д-118Е Турция в името на благородна инициатива. 

В специалната вечер обединените Лайънси се събраха за да подкрепят страстта към спорта и осъзнаването на здравословния начин на живот на момичетата, останали без родителска подкрепа. Чрез организирания концерт на млади таланти се събраха средства за закупуване на спортна екипировка. С енергията, която се създаде от участниците, придружена с магията на музиката, обединените Лайънси подкрепиха блестящите звезди на нашето бъдеще.

Делегацията от бургаския клуб беше посрещната много топло и в приятелска атмосфера, като гостите бяха приятно изненадани с българско хоро и благодарствен адрес лично от Дистрикт управителя Букет Аксу.

Лайънс клуб „Виа Понтика“ Бургас и Лайънс клуб „Анка“ - Истанбул се побратимиха на 29.11.2023 г. на официална церемония в хотел България в гр. Бургас. Двата клуба подписаха споразумение за бъдещо съвместно сътрудничество и благотворителни акции. Първата от тях стана факт на Коледа – дарение на хранителни продукти на нуждаещи се възрастни хора в региона на Елхово, а сега вече е факт и втората инициатива за подкрепа на турските момичета от отбора по ръгби.

„Съвместното сътрудничество на международно ниво с мисия за доброто към хората и каузите за обществото ще продължи и занапред. Горди сме, че пренасяме хуманността в делата ни на следващо ниво за обществото със съвместни усилия, в подкрепа към благородните цели“ - коментира Деян Денев, Президент на "Виа Понтика".

ЛК "Анка" получи покана за националната Лайънс конвенция в Пазарджик лично от Дистрикт управителя на Д-130 #България ЦветиШопова, където очакваме да се включат в името на нова съвместна благотворителна акция.