Народният представител от ДПС-Бургас Севим Али участва в семинар за млади парламентаристи във Вашингтон. Срещата, която се проведе в дните 3 и 4 февруари, бе на тема „Политическото включване на бъдещите лидери в региона на ОССЕ”.

Форумът е организиран от Комисията по сигурност и сътрудничество в Европа (Хелзинкската комисия на САЩ) и със сътрудничеството на Парламентарната Асамблея на ОССЕ.

По време на форума бяха обсъдени теми като ангажирането на младите хора за по-добро бъдеще, осигуряване на работни места, иновации и опазване на околната среда.

„Да опазим бъдещето си-демократични процеси, права на човека и политическо включване бяха сред допълнителните теми на форума. Основни говорители по тях бяха представители на американския Конгрес, президентът на ПА на ОССЕ Георге Церетели, генералният секретар на ПА ОССЕ Роберто Монтела и много експерти.

Българската делегация беше водена от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПА на ОССЕ Десислава Атанасова. В състава й бяха още Галя Желязкова от ГЕРБ), Теодора Халачева от БСП за България и Кръстина Таскова от ВОЛЯ.