Есенен форум “Световно образование”, организиран от образователния консултант “Интеграл”, ще  се проведе в Бургас на 9 октомври в хотел “България” от 10.00 до 17.00 часа, съобщават организаторите.

По време на форма в Бургас ще има обособени зони за консултации за следване в Германия и Австрия; в Нидерландия; в Италия. Специални консултантски маси ще има и за програми по английски език, курсове за подготовка за следване в чужбина, както и за  средно образование в чужбина.

В началото на новата академична година се отчитат с 6% повече записани студенти в университети в чужбина спрямо предходната, съобщиха от “Интеграл”. Сред заминаващите най-много са от град София – 57%, следван от Бургас – 10% и Варна – 10%.  

Нидерландия, Великобритания и Белгия са топ три дестинациите за следване в чужбина, предпочитани от кандидат-студентите от Бургас. На 4. и 5. място се нареждат Италия и Германия.

51% от настоящите първокурсници в национален мащаб са избрали Нидерландия. Университетът по приложни науки във Фонтис, Техническият университет в Айндховен и Университетът по приложни науки в Хага са трите най-предпочитани учебни заведения там. След първите три в топ десет на дестинациите се нареждат Белгия, Германия, България, Франция, Австрия, Швеция, Гърция.

Кандидат-студентите в чужбина продължават да стартират избора си с минимум две целеви държави. Номер едно в комбинациите е Нидерландия - Белгия (38 %), следвана от Нидерландия - Великобритания (22%), Нидерландия - Германия (14 %), Нидерландия - Италия (12 %) и Германия - Австрия (5%).

Със  собствени щандове ще присъстват представители на Американския университет България, City College, University of York Europe Campus Bulgaria, Fontys University of Applied Sciences, NEOMA Business SchoolNEOMA Business School, Sofia Metropolitan College, Swiss Education Group, Нов български университет. 

Регистрацията за изложение Световно образование - есен 2023 в Бургас е безплатна и препоръчителна за желаещите да посетят форума.