Да получиш обикновена тениска като подарък на пръв поглед не е нещо кой знае какво. Но да получиш тениска с бургаска следа е вече е нещо специално.

Действието се развива по  Коледа, на борда на един от най-известните круизни кораби в света - Queen Victoria (Кралица Виктория).  

На хубавия празник група филипинци облякоха фланелки, принтирани с морска тематика и истински бургаски дух.

Изненада ги бургазлията Лъчезар Рашев, който е техен шеф и първи ел. механик на борда на круизния кораб.

Още преди да отплава Рашев е решил да им подари нещо традиционно, което е от Бургас. Разбрал за сувенирите на „Морски знаци“ и без да се колебае, ги закупил за момчетата на борда. Когато ги получили те много се зарадвали, защото техният живот е подчинен основно на морска тематика.

А още по-интересното е, че тениските ще бъдат показвани и пред света. В момента круизът е тръгнал на околосветска обиколка. Когато са на работа, филипинците са с униформи, но когато слязат на брега в различните държави, те ще обличат бургаските тениски.

На тях са отпечатани картини на местния творец Даниела Власакиева. Освен тях, може да откриете и други нови сувенири на „Морски знаци“ в Туристическия информационен център „Часовника“ всеки ден от 9.00 до 19.00 ч.

Queen Victoria е най-старата английска круизна компания, с традиции в круизните пътувания. Най-предпочитана е от англичани и германци, но внушителният кораб е избиран и от много други националности.