Стефан Колев с поздравления от лидерите на десетки държави за световните първенства в Бургас...

Признание от спортния елит в древното бойно изкуство Ушу получи България, заради Бургас  по време на XVI международен конгрес в Китай.  Мащабното събитие се провежда в момента в Шанхай. В него участват делегати от 83 страни – много, от които са политически и обществени лидери на страните, които представляват.

„Вълнуващо е да научиш, че толкова много лидери на света познават родния ти град Бургас, благодарение на спорта, който обичаш и благодарение на огромните усилия през годините, които сме вложили за да го популяризираме. Вярвам, че имаме шанс да получим поредното голямо домакинство“, сподели по време на конгреса Стефан Колев, който е водач на българската делегация като президент на БФУ.

Бургас е представен пред лидерите в един от най-практикуваните спортове по света, благодарение на двете световни първенства – по ушу за младежи`2016 и по Тай Чи през 2018.  С тях за първи път Световната Федерация допусна излизането на състезания от този ранг извън пределите на Азия и направи Бургас първият европейски град – домакин на елитния форум. Тази година по време на Конгреса ще стане ясно, кой ще се състезава за домакинството на Световното първенство по Кунг Фу през 2021 година.

„Високата оценка за нашия град и за Българската федерация по ушу като организатор ме кара да се чувствам горд. Това бяха две мои мечти - да доведа Световно първенство в България и да покажа, че Бургас е световен град. Успях и вярвам, че нашият град може да покаже още много предимства пред останалите“, сподели още Колев.