Хотелите в Александруполис са на цени от около 50 евро на човек до 150 евро. Може да се намери бутиков хотел, но има съща така много семейни малки хотелчета. Друга екстра, която набира все по-голяма популярност е отдаването под наем на апартаменти чрез платформата Booking. Апартаментите са нови и гърците от няколко години инвестират в туризма в Александруполис. Посрещат с екстри като закуски, вино и дребни глезотийки. Може да се намерят нощувки по 15-20 евро на човек. А условията са повече от прилични.


Камъни и водорасли има на плажната ивица, но не и пред хотелите. Но пък в ресторантите рибата е разкошна и обслужването е на ниво. Сервитьорите са любезни и предлагат менюта на гръцки, български и турски език.

Оказа се, че след българите другите най-ентусиазирани туристи са турците. Всеки, който е посещавал Гърция, знае, че всяко заведение предлага бутилка с вода, преди да си поръчал каквото и да е, а десертите са комплимент от заведението.


Заради голямата горещина градът замира в следобедните часове, но сметка на това се събужда за истински нощен живот след 19 часа, какъвто не сме виждали от години в Бургас. Не само заведенията, но и магазините работят до късно, защото потокът от хора е голям..