Председателят и екипът му се стягат за предстоящите парламентарни избори

Бургаски членове от различни политически сили влизат в новата партия на Николай Малинов „Възраждане на Отечеството”, научи Грамофона нюз. Днес в Бургас бе учредена първата структура на новия проект в страната, в която влизат едни от най-ярките политически имена от морския град.  

Зад Малинов, който бе доскорошен председател на националното движение „Русофили“, до изборите през март застават добре познатата доц. Маруся Любчева, последният партиен секретар на БКП на Бургас Димитър Георгиев и Красимир Момчев. Момчев е един от създателите на СДС в Бургас и два пъти народен представител.

„На днешното учредяване на партията присъстваха личности от целия спектър на политическото пространство. С нас са както хора с десни възгледи, така и такива с леви разбирания. Бившият общински съветник от ВМРО от Созопол Петър Георгиев също е вече част от „Възраждане на Отечеството”, каза пред екипа ни Николай Малинов.

И добави, че основната цел на новия политически проект оттук нататък ще е борба за повече независимост на България, повече славяно-българщина в страната, повече кирилица, български език и традиционни ценности.

Как се отрази обвинението в шпионаж на Малинов преди година и какво го свързва с Бургас, очаквайте ексклузивно интервю в Грамофона нюз!