Бизнесменът Станислав Губеров бе издигнат от ГЕРБ-Созопол за кандидат-кмет на града.  Губеров не е член на ГЕРБ, а е от гражданската квота. Това съобщи за Грамофона нюз председателят на партията в града Светлана Лулева, която е и общински съветник в местния парламент. Губеров е родом от Созопол и е зет на един от най-популярните естрадни изпълнители у нас – Жан Шейтанов.

„Това беше единствената номинация, която категорично беше подкрепена от всички присъстващи на провелото се събрание снощи. Станислав познава екипа, познава нас, помагали сме си в различни насоки и мислим, че това е правилният избор, с който да тръгнем на изборите наесен“, коментира пред екипа ни Лулева.

Тя уточни, че Губеров се занимава от години с ресторантьорство, има и няколко магазина, като бизнесът му е основно в Созопол. През 2019 година е бил кандидат за общински съветник от листата на СДС.

Кандидатът за кмет е на 39 години, семеен с едно дете. Скоро ще стане баща на второ дете. Има завършена степен „Бакалавър“ в Софийския университет със специалност „Социални дейности с управление на човешки ресурси и евроекти“. „Магистър“ е по футбол от Националната спортна академия, както и от Висшия университет за развитие на районите.