Групата на ДПС в Поморие вече е с един общински съветник по-малко. Причината е, че от партията изключиха Пламен Огнянов, който влезе в новия местен парламент, измествайки чрез преференции друг съпартиец. Това стана ясно на днешната Общинска сесия в града.

„На местните избори Огнянов е изкарал 338 преференции. ДПС-Поморие го изключи не само като общински съветник, но и като член на ръководството”, разказа пред Грамофона нюз общинският лидер на партията в морския град Бейхан Мустафа.

По неговите думи Огнянов, а и всички кандидати за съветници са били предупредени, че по решение на централното ръководство , ДПС няма да толерира преференциите.

„Пламен Огнянов не спазва партийните принципи и партийната дисциплина на Движението за права и свободи. С това той уронва престижа на структурите на партията в Поморие”, допълни още Мустафа.

Според него когато човек работи в един екип, той трябва да се съобразява с останалите си колеги.

„Никой не е насила в ДПС, но смятам, че във всяка политическа партия трябва да се спазват норми и принципи. Не напразно ДПС е партия вече 30 години”, категоричен бе Бейхан Мустафа.

Той допълни, че отлъченият остава да работи в Общинския съвет в Поморие като независим съветник. Групата на ДПС пък от шестима, става с петима съветници, но продължава да е стабилна, твърди още Мустафа.