Кандидатите за кметове от партия „Български възход“ в Бургаска област тръгват със сериозна заявка към предстоящите местни избори. Вече са ясни петима местни политици, които имат реален шанс да стигнат до балотаж, обяви пред журналисти Манол Тодоров от морската структура.

Кандидатът за кмет на община Бургас от партията на генерал Стефан Янев е Стоян Грозев. По настоящем той е общински съветник в Бургас.

Стоян Грозев

Притежава сериозен професионален опит в сферата на туризма, жилищното и промишлено строителство в страната и извън нея. Поддържа външнотърговски отношения с фирми от: КНР, Република Узбекистан, Руска Федерация, Република Казахстан.

Има опит в сферата на газопреносни мрежи, ВЕИ – биогазови инсталации, газифициране на биомаса и когенерация. Консултант по различни проекти в сферата на туризма и промишленото строителство.

За кметското място в община Средец ще се бори инж. Гошо Атанасов. Той е завършил „Технически университет“ Варна, степен „Магистър“, специалност „Електроенергетика“.

Инж. Гошо Атанасов

Работи като електро проектант в „ЕВН“ и притежа 30-годишен стаж в енергетиката. Член е на "Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране" /КИИП/.  Общински съветник в ОБС-Средец, мандат 2015-2019 година.

В кандидаткметската надпревара се включва и Ваня Андонова, която има сериозната амбиция да управлява Община Приморско. Тя е магистър по икономика и мениджмънт на туризма. Общински съветник в ОБС-Приморско, мандат 2019-2023г. Член е на постоянната комисия по „Образование, култура, спорт, вероизповедание, здравеопазване и социална политика“. Член е и на постоянната комисия по „Туризъм, търговия, рекламна дейност“.

Ваня Андонова

От 2018 г. се занимава  активно с обществена дейност в сферата на туризма и социалните политики в община Приморско. Създател е на Наредба за отпускане на стипендии на студенти от община Приморско.

Член на УС на „Асоциация за климатолечение и здравен туризъм“ – Бургас. Има дългогодишен опит в сферата на търговията, производството и хотелиерството.

С мотото „Любов и съдба“ тръгва на избори в община Созопол Йосиф Спиридонов, който е кандидат за кмет на морската община.

Притежава сериозен професионален опит в частния бизнес в сферата на туризма, строителството, транспорта, озеленяване и ландшафт.

Йосиф Спиридонов

През 2015 г. е номиниран от Корейското правителство за Почетен Консул на Р. Корея в гр. Бургас с регион на действие Бургаска, Сливенска и Старозагорска области. По негова идея и инициатива е сключването на договор за побратимяване на Бургас с града на ”Хюндай“-Улсан.

Организира най различни Корейски събития в Бургас, Созопол, Поморие и други черноморски градове. Работи активно за привличане на Корейски инвестиции в окръга. Председател е на Фондация „Свети Кирик и Созопол“, Фондация „Созопол-любов и съдба“, НПО „Култура, медия и комуникация“.

Ангелина Мерджанова ще е кандидатът за кмет на Община Поморие от "Български възход"

Тя е активен гражданин, защитаващ обществено значими каузи, свързани с опазването на природните забележителности, и културно- историческото наследство на община Поморие, подобряването на градската среда и условията за развитие на културен и поклоннически туризъм, както и организатор на множество културни и благотворителни събития.

Председател е на Сдружение с нестопанска цел "Граждани за Поморие", а също и председател на структурата на ПП "Български възход" за Община Поморие.

Ангелина Мерджанова

Всеки един от представените по-рано днес кандидати разказа какви са проблемите на техните населени места, какво са решенията и че е дошло време за промяна.

„Всеки един от кандидатите е допринесъл с много в обществото. Личностите ни са добре познати, с доста обществени каузи и за тях е дошло време да направят по-голямата и по-сериозната крачка. Познавам всеки един тях, те са изключително принципни хора, които  държат на думата си. Това са правилните хора!“, коментира кандидатурите Манол Тодоров.