В Поморие чакат евродепутатката Клеър Дейли, за да разберат лични интереси ли я накараха да замеси града в атака срещу България

Клеър Дейли трябва да отговори на много въпроси и да обясни има ли конфликт на интереси при опита й да вкара Поморие в резолюцията на Европейския парламент за България. За това настоява кметът на морската община Иван Алексиев.

Ирландската евродепутатка даде като пример за лошо правосъдие у нас казус със селището „Сънсет Ризор“ в Поморие. Зад примера обаче прозирали лични проблеми.

„Неин роднина има апартамент. Целият град говори, че е неин. Така че, тя трябва да обясни има или няма апартамент“, категоричен е Алексиев.

За утре е насрочена среща на собственици на апартаменти с представители на „Сънсет Резорт“. За срещата пристига и Клеър Дейли. В последния момент покана е получил и кметът Иван Алексиев. Той е категоричен, че ще отиде, за да зададе лично въпросите, които позицията на Дейли предизвиква. „Ако част от нещата се окажат верни, тя трябва да се извини първо на България и българските граждани, после на Поморие и накрая и на „Сънсет“, обясни още Алексиев.