Заповедта за уволнение сварила бившия зам.-областен управител Владимир Крумов насред командировка в Турция. Бившият вече зам.-губернатор бил в южната ни съседка заради съвместен трансграничен проект.

„Областният управител Вълчо Чолаков ми се обади, за да ми каже, че съм уволнен. Изпрати ми на Viber снимана заповедта“, обясни Крумов. Наложило се той и екипът му да си тръгнат веднага.

„Счетох, че не е редно след като съм уволнен да договорям каквото и да е“, обясни Владимир Крумов. Той обвини служебния премиер, че сам не спазва разпоредбите, които са дадени за предстоящите избори. Владимир Крумов е част от листата за народни представители на ГЕРБ.

Пуснал е молба за 5 дни платен и 20 дни неплатен отпуск още на 16 февруари. Това станало непосредствено преди пътуването му за Турция. Отпуската му трябвало да започне от днес, ден след регистрацията на кандидат-депутатската листа, от която той е част.

В четвъртък следобед обаче в областната администрация пристигнала заповед, от която става ясно, че Владимир Крумов е освободен от поста, а изпълнението на заповедта влиза в сила на 17 февруари.

„Това е нарушение“, категоричен е и областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев. Той е на мнение, че в момента върви чистка във втория и третия ешалон на властта. Подобни заповеди за уволнение са получили и други държавни служители.

Бойчев съобщи също, че от държавната администрация вече постъпват много сигнали за напрежение и смяна на служители. Що се отнася до приемника на Владимир Крумов – Кина Шереметова, тя беше определена от Димитър Бойчев като „знаково за БСП лице“.

„За мен обяснението за уволнението на г-н Крумов е в последвалото назначение“, обясни Бойчев и не скри притесненията си, че новият зам.-областен управител може да отговаря за изборния процес.