Общинският съветник от БСП Радослав Петков официално се разграничи от бургаското ръководство на партията. В началото на последното заседание на Общинския съвет той прочете декларация, с която обяви, че предложенията, които внася са от лично име, а не от името на партията си.

„Не искам някой от к/с „Славейков” да си помисли, че БСП прави нещо за него. Не, не прави. Аз внасям предложенията”, обясни пред репортер на Gramofona.com Петков. Той съобщи, че повод за действията му е решение на общинската структура, която го е изхвърлила от избираема позиция в листата за общински съветници.

„На 10 септември бях подкрепен от знакови лица в БСП-Бургас и получих 10-то място. В един момент се оказа, че на 18-ти септември е имало нов пленум, на който е решено за да бъда на много по-задна позиция. За мен това е недопустимо и аз реших да не участвам в местните избори от листата на БСП”, коментира Радослав Петков.

Той съобщи, че е получил предложение от колегата си Георги Дражев и ще се яви заедно с него на предстоящия вот на 27-ми октомври. В същото време Петков е категоричен, че раздялата му е единствено с бургаското ръководство на БСП, а не със самата партия.