Пртия „Възраждане“ обяви своя кандидат за кмет на Бургас. Това е Тодор Ангелов, който от 10 години е председател на едно от тракийските дружества в града. Ангелов беше представен от бургаския депутат Цончо Ганев, който го определи като човек с ясно изразени позиции през годините. Ганев допълни, че „Възраждане“ ще се яви самостоятелно на местните избори и ще има свои кандидати във всяка една община.

„Наше задължение е да имаме ясна и точна алтернатива. С нас бяха водени разговори от други партии и формации да правим коалиции, да се явяваме заедно, да правим някакви уж алтернативи на статуквото. Ние отказахме и отказваме не само в Бургас, а навсякъде. Нямаме намерение да се пришиваме към когото и да е било“, коментира Ганев. Той уточни, че листата за общински съветници също е готова, но ще бъде представена през септември. „В нея попадат българи, които са верни на държавата, а не на партията“, обясни Цончо Ганев. Според него е напълно реално „Възраждане“ да има поне 15 общински съветници в местния парламент на Бургас.

„Сега повече от всякога имаме нужда от отговорно и сериозно отношение към развитието на Бургас. Бургас не се развива добре и вече не е най-добрият град за живеене. Бургас се превръща в западащ град“, заяви Тодор Ангелов. Той допълни, че в програмата си залага на пет основни приоритета. Това са здравеопазване, туризъм, екология, образование и социални дейности.