Таксите за строителство в Бургас ще скочат средно с 1/3.  Някои от услугите обаче поскъпват с 50 до 60%, това обясниха общинските съветници от БСП. Промените в администрирането на местните данъци и такси е втора точка от дневния ред на местния парламент утре. Издаването на виза вече ще струва 50 лв.

Разглеждането на документите за строителство пък ще коства 200 лв. „В момента се отчита бум на жилищното строителство в Бургас. Общината живее от строителството, а сега удряме най-работещия сектор с такси”, коментира Евгений Мосинов и призова новия зам.-кмет по строителството Чанка Коралска да защити предложението си.

„Коралска да си защити таксите. Да си зам.-кмет значи да носиш политическа отговорност. Година и половина търпяхме последствията от това, че нямаме ресорен заместник-кмет. Не е оправдание за вдигането на таксите фактът, че не са променяни няколко години”, обоснова се Евгений Мосинов.

Според него местните такси трябва да са равни на разхода, който администрацията прави за съответната услуга. Социалистите смятат, че  парите от по-високите такси ще бъдат пренасочени към други направления.