Привеждаме структурите на ДСБ в областта в бойна готовност за изборите. Това коментира новият областен председател на партията в Бургаско Ивайло Ляхович. Той пое поста от подалия оставка местен лидер д-р Георги Митев.
 
Изборната конференеция се проведе вчера, когато част от актива беше в столицата за конгреса на доскорошния коалиционен партньор - Реформаторския блок.
 
Радан Кънев представи Ляхович като "борец срещу мафията в Несебър". Новят областен лидер обясни, че вече има идеи за преструктуриране на местната организация на партията.
 
За общински председател е избран адвокат Иво Баев. Той е част от ДСБ още от учредяването на партията. Обясни, че след 2002 год. се е отдръпнал от политиката, но отново се включва в нея, защото иска промяна. Катализатор да поеме поста се оказало раждането на третото му дете. Баев стана татко отново преди дни.
 
"Тогава реших, че е ако искам промяна трябва да участвам", обясни новият общински председател. Той допълни, че разцепление в ДСБ - Бургас няма, а до момента не е подадена нито една молба за напускане на партията.
 
Единствените, които не се включили във вчерашната конференция били досегашният лидер д-р Георги Митев, съпругата му е техен роднина.