Общинските съветници от партия „Възраждане”Бургас с декларация против законопроекта за изграждането на вятърни паркове в Черно море. Тя бе представена днес от местния политик Мариян Иванов. Той изрази недежда, че и останалите му колеги от Общинския съвет ще се разпишат срещу спорния законопроект.

„Подобни декларациии бяха приети вече във Варна, Шабла и Созопол. Време е и колегите от Бургас да проявят здрав разум и да защитят както интереса на рибарите, така и този на близо четвърт милион българи, които работят в сферата на туризма.

Много от текстовете в законопроекта са спорни, поради което ние категорично се обявяваме срещу него. Притеснени рибари ни споделиха, че от вибрациите и шума на ветрогенератори в морето, пасажите от риба просто ще изчезнат“, посочи Мариян Иванов.

Думите му подкрепи и бургаският народен представител от „Възраждане“ Цончо Ганев. „Общинските съветници във всяка една община са призвани да защитават интересите на хората. Ще видим сега какво точно ще се случи в Бургас. Преди дни във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от партията му няма да подкрепят законопроекта.

Всички знаем много добре, че днес сутринта Бойко Борисов казва едно, на обяд мнението му е променено, след обяд вече има диаметрално противоположно становище, камо ли на следващия ден. Та, интересно е да видим как ще гласуват съветниците от ГЕРБ и техните партньори в Бургас – дали ще застанат срещу своя лидер, или лидерът им просто е излъгал“, посочи депутатът Ганев.