Не една или две са каузите, по които ще работят в парламента новоизбраните бургаски депутати от ДПС Севим Али и Ешереф Ешереф. Както в предходния редовен кабинет, и сега, народните представители ще настояват за повече средства от държавата за пътна инфраструктура в малките общини и малките населени места от Бургаска област.

„Тези, които ме познават, отлично знаят, че няма да отстъпя пред нищо. Имам ясни и конкретни цели”, обяви Севим Али.

Той припомни, че много от акцентите в предизборната програма на партията са насочени към младите хора и тяхната реализация в България.

„Младите хора, много от тях образовани и активни, напуснаха родината си, защото тук не намират пълноценна реализация. Това трябва да спре!”, категорични са и двамата бургаски депутати.

Те са убедени, че много от проблемите на бургазлии в общината и региона могат да бъдат разрешени.

„Част от тези проблеми са не само инфраструктурни, но и социални. Убеден съм, че можем да ги разрешим в следващите 4 години чрез нашата програма за ускорено развитие”, допълниха още народните представители.

Те са убедени, че е нужно привличане на инвестиции, разкриване на работни места в отрасли като земеделие, животновъдство, туризъми в региона и свързаните с тях производства.

Според Али на първо място трябва спешно възстановяване на диалога между институциите и политическите партии. „На всички ни омръзна това противопоставяне, тази агресия в отношенията, уморихме се, хората се умориха и обезвериха”, казва още депутатът.

Народният представител от ДПС счита, че е вече време знаещите и можещите, експертите и утвърдените в обществото личности и професионалисти, да поемат своята роля и да зададат един по-висок стандарт в политиката- стандартът на експертизата.

„Това според мен е най- сериозният аргумент, който ние от Движение за права и свободи залагаме в реализирането на рестарта на държавата”, добавиха Севим Али и Ешереф Ешереф.